HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mobilyanın Kalbi

07-07-2021 12:23
Mobilyanın Kalbi

MOBİLYANIN KALBİ

İnsanoğlunun ihtiyaçları, ezelden beri birçok alanda insanı üretmeye itmiştir. Örnek verecek olursak yeme-içe ihtiyacı insanı bu yiyecekleri elde etmek için üretmeye yani tarım yapmaya itmiştir. Öte yandan barınma ihtiyacından kaynaklı olarak evler yapmaya, barınmak için mekan oluşturmaya zemin hazırlamıştır. Bir süre sonra yaşam alanı içindeki işleyişler de bir şekilde insanı mobilya oluşturma sürecine getirmiştir. Dolayısıyla yeri doldurulan her ihtiyaç başka bir ihtiyaca taban oluşturmuştur.

 

 

Mobilya kişilerin yaşam alanı içinde yaptıklarını konforlu bir şekilde gerçekleştirmesi amacıyla düşünülmüştür. İnsan vücudu gün içinde ve belirli aralıklarla dinlenme, oturma, yeme-içme ve uyuma benzeri ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bu zorunluluğu huzurlu ve sağlıklı aynı zamanda güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi için mobilyaya ihtiyaç duyuyor.

 

İhtiyaçlar mobilyayı doğuruyor dedik. Aynı zamanda bu ihtiyaçlar mobilyanın da neye sahip olacağına, işlevine, nerede kullanılacağına, nasıl kullanılacağına vb olanak sağlar. Örneğin uyumak için bir mobilya alıyorsak bu aldığımız mobilyanın uyuma eylemine uygun bir mobilya ( yatak ) olması gereklidir. Sonuç olarak ihtiyaç mobilyanın kimliğini belirler.

 

Tüm bu ihtiyaçlar ışığında mobilya başladığı yerde durmadı. Bir devinimle, sürekli bir gelişimle değişti. Zaman geçtikçe üzerine daha da fonksiyonelleşerek bizi ve hayatımızı kolaylaştırmaya devam etti ve bugünkü halini aldı..

MOBİLYANIN YAŞAMIMIZDAKİ KONUMU

Mekanda ısı, ışık, ses, renk, koku gibi etmenler ve donatılar ihtiyaçlarımıza göre dengeli bir dağılımla oluşturulup yaşam alanlarımıza eşlik etmelidir. Mekan tipi bunların oranını etkiler. Kolon-kiriş-duvar ne kadar önemli ise yapımız için, mekanımızı oluşturan ve ona kimlik kazandıran mobilyalarımız da bir o kadar önemlidir. Mekana yaşanılabilirlik sağlarken ; kötü bir tasarımla tam tersi bir durumun ortay acıkması işten bile değildir.

Burda mimar-iç mimar devreye girer. Mimar tasarladığı yapının her ayrıntısını düşünerek yapar tasarımını. Mimarın rolü burda önemli ama tek etmen değildir. Sonuç itibariyle burada yaşayacak kişi burayı mobilyalarının düzeniyle baştan yaratabilir. Burda da mobilyayı seçmek, rengini düşünmek, dokusuna karar vermek, fonksiyonelliğini tartmak, ekonomik olup olmamasına sürdürülebilir bir tasarımla oluşturulmasına dikkat etmek tamamen kullanıcıya kalan bir durumdur. Ve bu da bir kullanıcı için şanstır..

GÜNÜMÜZDE MOBİLYA

Günümüzde mobilyada en önemli etmenler kullanışlı olması ve mobilyaların bize rahatlık vaat etmesidir. Oturma grupları genel olarak daha alçak minimal bir yapıdadır. Doku olarak rahatlık ( soft ) yapıda olup bu hem sağlığımız hem de doku hissimiz için önemli bir noktadır. Yemek gruplarında katlanılabilir masalar tasarlanmakta ve bu bize hem çoklu hem daha tekil sofralarımızda kullanışlılık sağlar. Sayı olarak az ama birbirine dönüşebilen mobilya kullanımı bizi çok eşya kullanmaktan alıkoyduğu gibi minimal bir anlayışla yaşamamıza olanak sağlar..

Tabii farklı kültürler, farklı ülkeler söz konusu olduğundan mobilyaya bakışımız, tasarımımız değişebilmektedir. Mobilyada malzeme de bunların ışığında çeşitlilik göstermekte ve birleşimleri yapılıp bir yapı gibi bütünleşmektedir. EVAÇ showroomlarımızda da görebileceğiniz Tesla Köşe takımı tüm bu saydığımız etmenleri içinde barındıran mobilyalarımızdan sadece bir tanesi ve görselde de olan ürünümüzdür. Aydınlatmasıyla ve geri kalan aksesuarlarla birlikte bünyemizde satılmakta olup biz EVAÇ mimarları tarafından sizler için alacağınız mobilyalarla kombinlenip sizlere sunulmaktadır.


   
 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.