HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Chester Koltuk Nedir ? Chester Koltuk Takımı Fiyat ve Modelleri ?

27-10-2022 18:23
Chester Koltuk Nedir ? Chester Koltuk Takımı Fiyat ve Modelleri ?

Chester Koltuk Nedir ?

Chester koltuk, orijinal adını İngiltere’de yer alan Chesterfield kasabasından almış olup 1800’lü yıllardan itibaren günümüze gelmiştir. Modası hiç geçmeyen Chester koltuk takımıstil sahibi kişilerin tercih etmesinden dolayı ev dekorasyon fikirlerinde de iç mimarların listesinde ilk sırada yer almaktadır. Yoğun olarak baklava dilimi ve zımba düğmelerin kullanılması, kapitone işlemeli koltuk kategorisinde de birinci sıralarda olması Chester kanepelerin ağır basan özellikleri arasındadır.

 

 Chester Bej Rengi

 

Koltuk döşemesinde kadifemsi ve yumuşak dokulu babyface kumaşlar sıklıkla tercih edilmektedir. Deri, nubuk, keten kumaşlarda Chester koltuk takımlarında yoğunlukla kullanılan döşemelik kumaş türleridir. Döşemelik kumaş, ortama ve kullanım amacına uygun olarak tercih edildiğinde yüksek bir konfor ve rahatlık sağlanabilmektedir.

Chester koltuklar, özel iskelet yapısından dolayı sırt ve kol kısımlarının aynı yükseklikte olmasıyla modeli özgün kılan özellikleri arasındadır. Öyle gözüküyor ki Chester kanepeler eskimeyen modeli ile farklı ülkelerde, farklı zamanlarda, farklı kişilere ev sahipliği yapmaya yüzyıllar boyunca devam edecektir. Zamanı ve kullanım sınırı olmayan Chester koltuklar; dekorasyonda asaletten, şıklıktan ve konfordan ödün vermeden kullanılabilmektedir.

Chester modellerinin; tekli chester koltuk, 2’li chester koltuk, 3’lü chester koltuk ve chester köşe takımları olarak varyasyonları bulunmaktadır. Metal ya da ahşap ayaklı modelleri de tercihe bağlı olarak üretilebilmektedir. Evlerde, ofislerde, kafelerde ve restoranlarda farklı renklerde, farklı kumaşlarda istenilen kombinasyonlarda yaratılabilmektedir.

Chester Mobilya Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Unsurlar Nelerdir ?

Chester koltuk takımı oturma odalarında, salonlarda ve ofislerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Chester koltuklar özgün modeli ile geniş bir alan kaplamalarından dolayı kullanılacakları alanın ölçüsü dikkate alınmalıdır. Takım olarak kullanma zorunluluğu olmamakla birlikte yeterli alan mevcutsa 3’lü koltukla birlikte tekli berjer koltuk ile isteğe bağlı olarak kullanılabilmektedir.

 

 Chester Koltuk Takımı

 

Chester Koltuk Kumaşı Nasıl Olmalıdır?

  1.  Chester koltuk döşemelik kumaşı için birçok kumaş seçeneği bulunmakla birlikte tamamıyla kişinin tercihine kalan bir durumdur. Kullanılacak alan ve diğer çevresel faktörler göze alındığında kumaş tercihleri değişebilmektedir.
  2.  Keten koltuk kumaşı, doğal iplik kullanılarak yapıldığı ve terleme yapmadığı için çok sıcak bölgelerde kullanılabilmektedir. Deri koltuk kumaşı, nubuk koltuk kumaşı ve kadife koltuk kumaşı terleme yaptığı birçok kişi tarafından bilinsede sıklıkla tercih edilen kumaş türleri arasında gelmektedir.

Chester Kanepe Nerelerde Kullanılmaktadır ?

Deri chester koltuk takımı genellikle ofislerde, kadife chester koltuk takımı da evlerde daha çok tercih edilmektedir. Kafelerde, restoranlarda şık bir stil yaratmak istediğinizde de Chester koltuk modelini tercih edebilirsiniz.

Bulunduğu ortama stil kazandıran ve yaklaşık iki asırdan fazladır modeli eskimeyen Chester koltukları siz de evinizde ve ofisinizde misafir etmek istemez misiniz ?

 

 

 

Chester Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Chester koltuklarda farklı kumaşlar kullanılarak kaplandığı için temizliği de farklı olmaktadır. Her kumaşın temizlenme yöntemleri farklılık göstereceği ve ürüne zarar vereceği için nasıl temizlik yapılacağı iyice araştırılmalıdır. Özellikle ipek kadife kumaş ya da yün kumaş kullanılarak üretilmiş koltuk modelleri için profesyonel yardım alınması doğru bir yaklaşım olacaktır.

 

 

  •  Kapitone işlemeli Chester koltuklar, kapitone dikişlerinin yoğun olmasından dolayı temizliği de hassasiyet gerektiren ürünler arasındadır. Kapitone dikişlerine zarar verebileceği için sert hareketlerden kaçınmalı ve kimyasal ürünler kullanılmamalıdır.
  •  Chester kadife koltuk kumaşı temizliği için sıcak su kumaş rengini değiştirebileceği için sadece ılık su kullanılması ve kumaşın yönünü takip ederek fazla bastırmadan temizlenilmesi gerekmektedir. Kadife kumaş temizlenirken kumaşın yönü esas alınmalıdır. Farklı yönlere silinmesi durumunda tüylerde yön değiştireceğinden kumaşta renk değişimine sebep olacaktır.
  • Chester nubuk koltuk kumaşı temizliği için leke oluştuğu anda müdahale edilmelidir. Sadece ılık su kullanılarak temizlenmesi gerekmektedir. Kumaş yüzeyinde çatlamalara sebep olacağından aşırı su kullanımından kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • Chester keten koltuk kumaşı temizliğinde sabunlu nemli bez kullanılarak leke üzerine sürülerek temizlenebilir. Sonrasında sadece su ile nemlendirdiğiniz bez ile temizliğini bitirebilirsiniz.
  • Chester deri koltuk kumaşı temizlenirken aşırı su kullanılmaması gerekmektedir. Lekeyi bezle silerek değil leke üzerine hafifçe baskı uygulayarak sıvının alınması gerekmektedir. Silinme aşamasından sonra koltuklar mutlaka kurulanmalıdır. Deri yüzeylerin temizliğinde kesinlikle sünger, fırça gibi sert yüzeyli cisimler kullanılmamalıdır.

Chester Koltuk Yatak Olur Mu?

Chester kanepelerin sıklıkla yataksız olan modelleri kullanılmaktadır. Salonlarında ve oturma odalarında yataklı Chester koltuk takımı isteyen kişiler için de üretilmiş modelleri bulunmaktadır.

Her zevke hitap eden, her ortama uyum sağlayabilen, zamanı olmayan Chester koltuk takımı fiyatları için lütfen tıklayınız.

Salon dekorasyonları ve daha fazla Chester koltuk için pinterest sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.