HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mobilya Temizliği

02-09-2022 15:48
Mobilya Temizliği

Mobilya Temizliği

 

Özenerek alınan mobilyaların zamanla kirlendiği görülmektedir. Bunun doğru ve düzgün bir şekilde temizlenebilmesi için muhakkak mobilya temizliği konusunda bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Her mobilyanın farklı ölçülerde ve doğrultuda temizlik işlemlerinin yapıldığı görülmektedir. Genellikle kişiler mobilya temizliği yaparken birçok yolu denemektedir. Mobilyalar ne sıklık ile temizlenirse ilk günkü gibi görünmesi de o kadar kolaylaşacaktır. Temizlik yapılırken birçok önemli noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Bu konuda birden fazla kişi mobilya temizliği nasıl yapılmalı adı altında sorular sormaktadır. Kadife türü mobilyalar deri türü mobilyalar ve buna benzer kumaş yapılarına göre farklı sınıflandırmalarda temizlikler yapılmaktadır. Böylece en çok sorulan bu soru mobilya temizliği nasıl yapılmalı gibi cümlelerinin de en doğru şekilde cevapları belli başlı bölgelerin özenle ve düzenli bir şekilde temizlenmesi mobilyaların kalitesini de arttıracaktır.

 

Mobilya Temizliği Nasıl Yapılmalı?

 

Bu temizliğe başlamadan önce kumaşın iyi bir şekilde analiz edilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında nubuk tarzı bir mobilya kullanılıyorsa lekelerin temizliği zor gibi görünse de sabunlu su veya kimyasal içermeyen temizleyiciler ile birlikte rahatlıkla temizlenebilmektedir. En zor modeller arasında yerini almaktadır. Deri türünden koltuk temizlikleri yapılırken nemli olabilecek mikrofiber bez lekeleri büyük oranda yumuşatacaktır. Bunun yanında mobilya temizliği püf noktaları belirlenirken suyun çok sıcak olmaması önemli bir detay olarak bilinmektedir.

 

Oda sıcaklığında kullanılan suyun lekeleri ve kirleri daha kolay çıkardığı görülmektedir. Bundan dolayı da birçok mobilya temizleyip püf noktaları geliştirilmeye devam etmektedir. Her bir mobilyanın farklı türden temizlenmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Genellikle birçok kişinin az bildiği karbonat mobilya temizliği konusunda en çok başvurulan çözümler arasında yerini almaktadır.

 

Mobilya Temizliği Püf Noktaları

 

Püf noktaları incelenirken genellikle en kısa yoldan çözümler üretilmektedir. Özellikle metal türündeki mobilyaların cilasının yenilenmesi ayda bir metal cilası sayesinde yapılmaktadır. Ahşap türü malzemelerin ortaya çıkması için çok fazla su kullanılmamalı ve güneşten eşyaların muhakkak korunması gerekmektedir. Özellikle kullanılan beyaz mobilya temizliği yapılırken güneşin çok büyük bir önemi olmaktadır. Güneşten mobilyalar ne kadar korunursa sararma o kadar az görülmektedir.

 

Mobilyaların muhakkak eldiven ile temizlenmesi gerekmektedir. Bunun dışında tercih edilecek mobilya siyah mobilya temizliği tarzı bir temizlik türünden geçiyorsa işlemlerin elektrik süpürge ya da yıkama yöntemleri ile yapılması gerekmektedir. Bundan dolayı kişinin eve seçeceği mobilyanın çok önemli olduğu bilinmektedir.

 

Beyaz Mobilya Temizliği

 

Bu tarz mobilyalar genellikle açık renkli evlerde daha fazla tercih edilmektedir. Göze çok hoş gelen bir görüntüye sahip oldukları için beyaz mobilya temizliği yapılırken özellikle mobilyaların zarar görmemesine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde açık renk çok fazla renginden ödün bu mobilyalar bazı durumlarda kumaşlara ve materyallere göre farklı renklere dönüşüm sağlamaktadır. Bunu önleyebilmek için muhakkak uygun malzemeler ile temizliğinin yapılması gerekmektedir. Her mobilya için rahatlıkla kullanılacak olan mikrofiber bezler çok faydalı olmaktadır.

 

Siyah Mobilya Temizliği

 

Bu tür mobilyaların temizliği diğerlerine göre daha kolay olmaktadır. Çünkü rengi koyu olan siyah mobilya temizliği yapılırken mobilyaların zarar görmesi daha zor bir şekilde tamamlanmaktadır. Bundan dolayı temizlik konusunda hassas olan kişilerin öncelikle seçtiği mobilya türü olarak bilinmektedir. Bazı mobilyaların kir tutmama toz göstermeme özellikleri de mevcut olmaktadır.

 

Genellikle yapım aşamasında kullanılan malzemeler buna göre tercih edilirse kişiler temizlik konusuna daha da rahat olabilmektedir. Böylece erken ve Keskin çözümler sağlanmaktadır. Maddi açıdan uygun yollu temizlikler evde de rahatlıkla yapılabilmektedir. Böylece mobilyalar şık tasarımlarından kesinlikle ödün vermemektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.