HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yatak Odası Seçimleri Nasıl Olmalıdır ?

27-04-2023 12:45
Yatak Odası Seçimleri Nasıl Olmalıdır ?

Yatak Odası Seçimleri

 

İnsanların günlük streslerinin atıldığı ve konforun ilk adresi olan yatak odalarıdır. Günün büyük yorgunluklarının çıktığı ve rahat yatakta vücudun dinlenmesi oldukça önemlidir. Yatak odası dekorasyonu farklı stil ve konsept de dizayn edilebilmektedir. Bir yatak odası dizayn edilirken bir kaç önemli noktaya dikkat edilmelidir.

 

 

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

 

Yatak odası seçerken odanın şekli, büyüklüğü ve duvar uzunluklarının bilinmesi çok önemlidir. Buna göre odayı ferah gösterecek yatak odası takımı seçilmesi halinde hem ortamı geniş gösterecek hem de kullanıcıya üst seviyede konfor sağlayacaktır.

 

Son dönemlerde özellikle ahşap yatak odası tercih edilmektedir. Çünkü ahşap insan sağlığı için oldukça güvenli ve doğal malzemelerden üretilmektedir. Bu bağlamda geceleri mobilyanın sentetik kokusunun olmaması sağlıklı uyku düzenini oluşturmak açısından oldukça önemlidir.

 

Uyku, herkes için çok önemli bir konudur. İyi bir uyku, güçlü bağışıklık sistemi demektir. Bu anlamda yatağın rahat ve vücut ergonomisine göre uygun seçilmesine dikkat edilmelidir.

 

 

Yatak Odası Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Yatak odası alırken bir kaç küçük noktaya dikkat edilmesi halinde en güzel ve huzurlu geçirilebilecek odayı elde edilmiş olacaktır. Buna göre;

 

- Yatak odasının boyutu ve büyüklüğüne göre yatak odası takımı seçilmelidir.

 

- Büyük boyutlu bir yatak odası alanı mevcut ise gardırop için giyinme odası tercih edilmelidir. Bu sayede oda daha geniş ve ferah olacaktır.

 

- Yatak odası renk ve modeline uygun duvar rengi seçilmesi oda takımının daha şık görünmesine olanak sağlayacaktır.

 

- Gardırop seçimi kişiye özeldir. Giysi türüne göre gardırop iç düzenine uygun seçim gerçekleştirilmelidir.

 

- Giyinme odası gibi ek oda bulunmayan yatak odaları için gardırop seçiminde çoklu raf sistemi tercih edilmelidir. Bu sayede daha fazla eşyanın rahatlıkla ve düzen içerisinde yerleştirilmesi mümkün olacaktır.

 

- Yatak odası boyutları orta veya küçük ölçekli ise bu durumda karyola baza özellikli seçilmesi ayrıca depolama alanı yaratacaktır.

 

- Ahşap ürünler özellikle yatak odası için dekorasyonu sıklıkla yapılmaktadır. Gerçekten çok zarif ve bir o kadar huzurlu bir ortamı ahşap yatak odası takımları fazlasıyla karşılamaktadır.

 

- Yatak odası takımı odadan büyük seçilmesi halinde kişilerin oda içerisindeki hareket kabiliyetini kısıtlayacaktır. Bu durum ise eşyaların çok kalabalık görünmesine sebep olacak ve boğucu bir duygu hissettirecektir. Bu bağlamda mevcut oda büyüklüğünün yarısı kadar eşya kullanmak rahat ve nefes aldıran bir konfor sağlayacaktır.

 

 

Yatak Odası Takımı Modelleri Nelerdir?

 

Son yıllarda yatak odası takımı modellerine bakılacak olursa oldukça sade, zarif ancak bir o kadar da işlevi zengin takımlar tercih edilmektedir. Ergonomik bir yatak odası özellikle yatak olarak bakıldığında kişilerin dinlenebileceği gibi tasarlanmaktadır. Bu anlamda ahşap yatak odası takımlar sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Yatak odası gardırop modellerine bakıldığında ise özellikle dar odalar için sürgü kapı gardırobu olan yatak odası takımı tercih edilmektedir. İşlevi ve kullanımı kolay, uygun ve ekonomik bütçeli ve aynı zamanda estetik olması yatak odası takımı modellerin seçiminde dikkat edilecek noktalar arasında yer almaktadır.

 

Örnek vermek gerekirse orta büyüklükte bir yatak odası için sürgü kapılı bir gardırop, çift kişilik karyola yanında 2 komodin ve aynalı makyaj masası odanın konseptinin hoş bir görünüm elde edilmesi için yeterli olacaktır.

 

Yatak odası takımları içerisinde aslında en fazla göze çarpan yatak başlıkları olmaktadır. Yatak başlıkları tercihe göre seçilebilmektedir. Buna göre yatak odası takımının bütününe uygun renk seçimi yapılması aynı zamanda iç dekorasyonda kullanılan duvar rengi ve perdelerin uyumu göz önünde bulundurularak seçilmelidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.