HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mobilya Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Altın Kural

14-08-2021 15:04
Mobilya Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 9 Altın Kural

Mobilya Alırken Dikkat Etmemiz Gereken 9 Altın Kural

1-Kaliteli Mobilya

İhtiyacınız olan mobilyaları araştırırken sadece renk model fiyat değil kalite de dikkate alınmalıdır. Peki Her firmanın sattığı ürünü en kaliteli olarak tanımladığı bir piyasada satın alacağımız ürünün kalitesini nasıl anlarız? Bu konuda bir çok değişken yer almaktadır ve her ürünün kendine özgü kalite kontrol sistemi vardır aslında. Buda ürünün maliyetini oluşturan ürünlerin kalitesini ve materyalleriyle alakalıdır. Örnek verecek olursak, koltuk takımı araştırması yapıyoruz ve beğendiğimiz bir model var ama aynı benzer modelleri birçok firmada farklı fiyata satıldığını gördük. Kaliteli almak istiyoruz fakat bütçemiz de sınırlı. Bu durumda sorgulamamız gereken şey ürünü oluşturan parçaların kalitesi ve standartlarıdır. Koltuk takımı için kullanılan kumaşın markası ve özelliği, süngeri kalite, ölçü ve özelliği, kullanılan iskeletin ahşap kalitesi ve cinsi. Yani aynı görünümde olan bir koltuğa gürgen ağacından kullanılan bir iskelet yerine kavat ağacından kullanılmış bir iskelet yapılmış ise maliyet 2 kat değişir, kullanılan kumaş markası ve cinsi maliyeti %30 değiştirir, kullanılan sünger kalınlık  maliyeti %40 değiştirebilir, kullanılan ayarların ahşap mı ahşap benzeri plastik mi olmaları maliyeti değiştirir, metal kullanılıyorsa paslanma metal mi yoksa profil mi kullanıldığı maliyeti değiştirir, yastıklar içerisine konulan ürünün polyester mi kırpıntı mı, silikon mu, kaz tüyü mü olması maliyeti değiştirir bunun gibi birçok değişken seçimimizi yaparken muhakkak dikkate alınmalıdır.

Markalar son yıllarda bir hayli fiyat rekabetine girdikleri için kalitelerini kullanım ömrü garanti sonuna kadar olacak ürünler üretmeye başladılar . Bu nedenle daha kaliteli ve uzun ömürlü ürün isteyen ve kendisine göre renk ve modelleri kişiselleştirilebilir firmaları seçmeye başladı tüketiciler. Yani; mobilya kalitesinden emin olan firmalar kalite yukarıda ise ücretsiz 5 yıla kadar garanti verebilmektedirler. Markaların son dönemlerde fiyat rekabetine girmesi sebebi ile seri üretim oluşturmaya çalışmaları en iyi markalar bugün çok iyi konuma geldiler ve satış oranlarını hatırı sayılır şekilde arttırdılar, fakat daha kaliteli, uzun ömürlü, istediği kumaş türü ve rengi yaptırabileceği seri değil de özenli üretim yapan firmaların varlığı giderek daha önemli ve belirgin olmaya başlandı. Tüketici tercihi de oraya doğru kaymaya başladı. Modüler grupların kaliteleri de yine kullanılan malzeme ile ve üretimde kullanılan teknoloji harcanan zaman ile doğru orantılı olarak değerlendirebiliriz.

2-Uygun Fiyatlı Mobilya

Beğendiğimiz modelin hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olmasını istiyorsanız yukarıdaki soruları sorduktan sonra ihtiyacımız olan kaliteli ürünü bulduktan sonra doğru fiyat ile almak için benzer kalite üreten birkaç firmaya bakıp kalite fiyat kesişimin optimum düzeyde olmasını sağlarız.

3 –Modayı Takip Eden Mobilya

Moda takip edilmeli. kullanılan renkler kullanılan materyaller en son modeller olursa perde halı gibi aksesuarlara uyum sağlama konusunda sorun yaşamazsınız mobilya aldıktan birkaç ay sonra alacağınız halı modelleri sizin koltuğunuzun rengi için üretilmiş olacak alacağınız zigon sehpa koltuğunuzun ayak rengine kombinlenerek üretilmiş olacak. Yani kombin yapmanız çok kolay olacak.

4-Ergonomik Mobilya

Ergonomi çoğu zaman konfor olarak algılansa da aslında birçok bilimsel disiplinin ortak çalışma alanı olarak değerlendirebilir. Yanı kendimize evimize fiziksek ve ruhsal ölçü ve beğenilerimize uyumlu olan ürünler olmalı tabi bu evimizin özelliklerine de uyumlu olması böylelikle alacağımız mobilya evimizin ve bizim bir parçamızmış gibi olacaktır. Evimizi eşyaya boğmaktan daha fonksiyonel bize ve evimize uyumlu ver ergonomik mobilyaları seçmemiz yaşam alanımızdaki hakimiyet alanımızı en etkin şekilde kullanmamızı sağlayacak bu da bizim daha mutlu olmamızı sağlayacaktır.

5-Konforlu Mobilya 
Tercih ettiğimiz mobilyaların sadece görünüş değil konforu da önemlidir. Çekmeceli ürünlerde kullanılan raylar. Koltukta kullanılan iskelet ve kumaş, yatakta kullanılan yay sünger ve kumaş. Bazanın ayak yüksekliği ve paslanmaz olması gibi konforunuz düşünülerek üretilmiş ürünleri tercih etmemiz konfor alanımızı korumamızı sağlar.

6-Doğa ve Sağlık Dostu Mobilya
Muhakkak ki mobilyaları oluşturan parçaların boya, kanserojen madde içermemesi gereklidir. Keskin hatları var ise insanlara ve özellikle evimizin hareketli neşe kaynakları olan çocuklara zarar vermeyeceği şekilde dizayn edilmelidir. Camlı orta sehpanın ünitelerin camları damperli ve güçlendirilmiş olmalıdır.


Küreselleşen dünyada, konforumuzu düşündüğümüzde konforumuzun vazgeçilmez parçası olan doğamızı da korumalıyız. Bu nedenle ürünlerimizde polyester kumaş yerine pamuk ve yün tercih etmeliyiz. Ürün paketlerinde streç ve havalı poşet kullanımı minimum seviyede olmalıdır, geri dönüşümden elde edilen plastik bahçe mobilyalarını tercihimizde öncelik olmalıdır.

7-Doğru Ölçü 
Doğru ölçü: ölçüleri gerçekçi ve mimari mühendislik ile oluşturulmuş olmalı. Kilo boy oturum ölçüsü kol oturum ölçüsü, koltuk sırt ölçüsü, yatak odası yüksekli ölçüsü derinlik ölçüsü. Ergonomik olmalı. Örneğin yatak odası gardıropu yüksek ve geniş yapılmış ve size gösterişli gelmiş olabilir, ama derinliği 45-55 cm ise ceketiniz içine sığmayacaktır. Derinlik 85 ise bu sefer yatak odası dolabı evinize sığmayacak gereksiz bir yer meşgul edecektir. Ergonomi optimum verimliliğe göre tasarlanmış olmalıdır. Ya ölçülere veya görüp dokunarak bunu anlamız mümkün.

8-Sağlam ve Köklü Firmadan Alışveriş
Unutmayalım ki bir firmadan mobilya alıyorsak garanti süresi boyunca hizmette almış olacağız ve bu nedenle tecrübeli ve köklü bir firmadan mobilya almayı tercih etmelisiniz. en az 5 yıldır mobilya alanında uzman olan firmalardan mobilyalarımızı alabiliriz tecrübeleri kaliteli ürün beklentimizi karşılayabilecektir. Tecrübeleri arttıkça beklentileriniz karşılanma oranı artacaktır.

9-Garantili Mobilya
Ürün yaşam ömrü 10 yıl olarak görülüyorsa 5 yıl garantisi olmalıdır. Aldığımız ürünleri bozuldukları için değil 5 yıl sonra yeni model ürünlerle değiştirmek için evimizden çıkarmalıyız. Ne kadar uzun garanti o kadar kaliteli ürün diyebiliriz. Çünkü satıcı firma garanti süresi boyunca ürünün arızaları ile ilgilenmek zorundadır. Bu nedenle arıza yermeyecek şekilde kaliteli ürün üretmeye ve satmaya daha çok çaba harcar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.