HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İç Mimari Tasarım Konseptleri İle Kendi Tarzını Bul!

18-08-2021 11:06
İç Mimari Tasarım Konseptleri İle Kendi Tarzını Bul!

 

 
 İç Mimar Sema Düzenli 

 

 

 

 

Modern İç Tasarım Stili

Küçük alanlarda, modern iç tasarım stili her zaman en iyi seçimdir. Her zaman gerçek alandan daha geniş bir alan hissi verir. Modern stilin belirleyici özelliklerini sıralayacak olursak; cesur bir renk, minimal doku, cesur geometrik süslemeler ve asimetrik alan kombinasyonu ile nötr renkler.

 
 

Modern, tipik olarak düz, net çizgilere sahip, basit renklerle ve metal, cam ve çelik gibi içerilebilen malzemelerin kullanımına sahip bir evi ifade eden geniş bir tasarım terimidir.

Çağdaş İç Tasarım Stili

Çağdaş, şimdiki anın herhangi bir şeyini ifade eder.Bu benzersiz iç tasarım stili, bir ömür boyu sürecek uygun bir ortam yaratan çeşitli zaman dilimlerinden ödünç alır.

 

 

 

Çağdaş iç tasarım, şık ve sade bir alandır.İlginç ve farklı bir alan yaratmak için duvarlarda ve pencerelerde detaylı pervazlar ve açık düzenler gibi farklı özellikler kullanır.Tipik çağdaş mobilyalar, hafif ve havadar bir his vermek için açıkta kalan bacaklara ve temiz hatlara sahiptir.

 

 

 

Minimalist İç Tasarım Stili

 

Minimalist dekorasyon stili, Japon tasarımından ilham alır ve azın çok olduğu ilkesine odaklanır. Minimalist tasarım boş alanı sever.

 

 

 

 

Renk kartelasında nötr ve havadardır; mobilyalar çok basit ve moderndir ve aksesuarlarda veya dekorlarda hiçbir şey aşırı veya gösterişli değildir. Minimalizm stili, nihayetinde bir işlevsellik duygusu ve basit ultra temiz çizgilerle tanımlanır.

 

 

 

Bohem İç Tasarım Stili

Uyumsuzluğun uyumu olarak da nitelendirebileceğimiz bohem ekolü bir yaşam biçimidir. Bohem kelimesinin kökeni çingenelerin benimsemiş olduğu hayat biçimini tasvir etmek amacıyla kullanılan Fransızca‘la boheme ‘den gelmektedir.



 

 

 

 

Bohem tasarım, farklı kültürleri ve sanatsal ifadeleri kalıpların dışında düşünen eklektik bir stille karıştıran özgür ruhlu bir estetiktir.Rahat bir boho atmosferi doğaya yer verir ve vurgu yapar.Bununla birlikte, mobilyalar ve aksanlar için cesur desenler ve parlak renkler bulmak yaygındır.

 

 

 

 

İskandinav İç Tasarım Stili

İskandinav tarzı iç mimari tasarım anlayışı, sadelik, minimal ve fonksiyonun ön planda tutulduğu bir akımdır. 1950’lerde ortaya çıkan bu akım, Finlandiya, Norveç, İsveç, İzlanda ve Danimarka kökenlidir.

 

 

 

 

 

İskandinav alanları rahatlatıcı ve davetkar bir hava verir.Anahtar özellikler arasında beyaz duvarlar, büyük aynalar ve rahat tekstiller bulunur.Ayrıca, Danimarka hygge kavramını kullanmadan hiçbir İskandinav alanı tamamlanmış sayılmaz. Katmanlı kumaşlar, cam mobilyalar, temiz çizgiler ve dokular mükemmel rahat görünümü yaratır.

 

 

Rustik İç Tasarım Stili

 

 

Rustik tasarım, ahşap ve taş dahil olmak üzere ham ve genellikle bitmemiş unsurlar kullanılarak doğal ilhamdan alınmıştır.

 

 

Rustik tasarım, ahşap kirişlerle süslenmiş tonozlu tavanlar veya geri kazanılmış ahşap zeminler gibi özellikler içerebilen tasarım ve mimari detaylardan gelen sıcaklığı taklit eden dış mekan aksesuarları içerebilir. Pek çok tasarım artık rustik tasarımı daha modern mobilyalar ve aksesuarlarla birleştiriyor.

 

Tasarım temellerinin ve stillerinin ilkel bir şekilde anlaşılması, kişisel tasarım ideallerinizi sağlamlaştırmada çok yardımcı olabilir. Farklı iç tasarım stilleri ni belirleme yeteneği, gelecekteki evinizin ilham verici vizyonlarını oluşturmanıza ve kişisel estetiğinizi inşa etmek için bir çerçeve sağlamanıza yardımcı olacaktır. Sizde bu stillerden beğendiklerinizi bize bildirebilir, EVAÇ iç mimarlarımızdan destek alabilirsiniz.


 

 

 



 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.