HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Giyinme Odası Tasarım Fikirleri

27-04-2023 13:28
Giyinme Odası Tasarım Fikirleri

Giyinme Odası Tasarım Fikirleri

 

Son yıllarda ev tasarımlarında sıklıkla karşımıza çıkan konseptlerden biri de giyinme odalarıdır. Eskinin alışılmış gardırop fikrinden çıkılarak ev içerisinde ayrı bir alanı yalnızca dolaplardan oluşan bir odaya çevrildiği bu tasarım, son yıllarda yapılan evlerin büyük çoğunluğunda tercih edilmektedir. Hem daha düzenli bir görünüm sunan hem de daha kullanışlı olan bu yöntemi hazır olarak tercih edebileceğiniz gibi istediğiniz ölçü, model ve renklere göre yaptırabilirsiniz.

 

En Kullanışlı Giysi Dolapları

 

 

Depolama alanları her alanda oldukça kullanışlıdır. Yatak odasında yaygın olarak tercih edilen giysi dolapları ve gardıroplar da hem çok fazla eşya alacağı için hem de düzen açısından oldukça önemlidir. Klasik ve alışılmış tasarımlarda yatak odasında gardırop tercihi yapılırdı.

 

Ancak modern çağa ayak uydurulmasıyla birlikte artık giyinme odası için de ayrı bir oda oluşturulur oldu. Bazı evler henüz inşaat aşamasındayken bu alan oluşturulurken, bazı evlerde de balkon ya da benzeri alanlarda sonradan dolap eklenerek giyinme odaları yapılır oldu.

 

Giysi dolapları tercih edilirken her kıyafet türünün ve eşyanın sığabileceği şekilde tasarlanan modeller oldukça kullanışlı olduğu için daha fazla tercih edilir. Son dönemlerde asansörlü modeller daha yaygın olmuştur. Bu sistem sayesinde tavana kadar tercih edilen dolaplarda, üst raflarda ve askılardaki ürünleri kolayca alabilirsiniz.

 

Aynı zamanda kapakları aynalı olarak tercih edilen giysi dolaplarında giyinme açısından da ayna ihtiyacınızı karşılar. En kullanışlı giysi dolapları seçenekleri içinde mutlaka rafların olduğu alanlar da olmalıdır. Bu sayede daha düzenli bir şekilde kazak gibi parçaları yerleştirebilirsiniz.

 

Uzun elbiseler ve montlar için de ayrılan daha uzun ve raf olmayan da mutlaka olmalıdır. Buradan da anlaşıldığı gibi giysi dolapları tek tip tercih edilirse çok kullanışlı olmaz. Birçok farklı modellerin olduğu dolaplar hem daha kullanışlı hem de daha çok eşya alacaktır.

 

Giyinme Odaları İçin Dekorasyon Önerisi

 

 

Evinizde giyinme odanızda tasarım yapacaksanız mutlaka doğru dekorasyonu da tercih etmelisiniz. Doğru dekorasyon, hoş bir görünüm sağladığı gibi daha da kullanışlı olmaktadır. Giyinme odalarının tercih edildiği odaya göre dolap tasarımları yapılır.

 

Dolaplar, tavana kadar tercih edilirse hem daha hoş bir görünüm olacak hem de daha çok eşya alacaktır. Özellikle valiz gibi büyük eşyalar en üst taraftaki raflarda kullanılabilir. Bu da hem eşya kalabalığınızı azaltacak hem de derli toplu görünüm sağlayacaktır.

 

Tercih edilecek olan giyinme odası modelleri arasında mutlaka aynalı kapağı olan modeller tercih edilmelidir. Bu modeller hem şık bir görünüm sağlar hem de ayna ihtiyacınızı da yer kaplamadan giderir. Giyinme odasının tercih edildiği alan eğer müsaitse bir puf ya da koltuk benzeri bir parçaya da ihtiyaç olabilir.

 

Aynı zamanda son dönemlerde giyinme odasında kapaksız olarak de tercih yapıldığı görülür. Ancak hem daha kullanışlı olması hem de düzenli görünmesi açısından giyinme odasının tamamen kapaklı olması tercih edilmelidir. Bu sayede tozlanmayı da önler.

 

Kapaklar, son yıllarda koyu cam olarak tercih edilmeye başlandı. Bunun dışında ise içerisi LED ışıklandırmalı dolaplar, dolap açıldığında yanarak aydınlatma da sağlar. Tüm bu dekorasyon fikirleri içerisinden siz de kendinize uygun olanı tercih ederek kullanışlı bir giyinme odası tasarlayabilirsiniz.

 

 

Giyinme Odası Tasarımları ve Çeşitleri Nelerdir?

 

 

Her geçen dönem trend olan ve moda olan şeyler değişmektedir. Buna sürekli ayak uydurmak elbette zordur. Ancak giyinme odası gibi uzun ömürlü kullanım gerektiren durumlarda modaya uyum sağlansa da öncelik kullanım olmalıdır. Giyinme odası tasarımı fikirlerine bakıldığında, öncelik tercih edilen odanın şekline göre karar vermek olmalıdır.

 

Geniş bir odada u şeklinde dolap tercih edilebilir. Ancak daha dar bir alan iki yanda dolap ve ortada bir puf ya da küçük çekmeceli dolap tercihi yapmak daha doğru olacaktır. Alanın kullanımı zorlaştıracak kadar daraltılmaması gerekir.

 

Giyinme odası seçimlerinde mümkün olduğunca iş çıkarmayacak malzeme ve renkler tercih edilmelidir. Toz tutmayan ve belli etmeyen yapılardaki giyinme dolapları hem daha kullanışlı hem de daha pratik olacaktır. Asansörlü modeller yaygın olsa da dolabın her yerinde kullanmak yerine tek bir bölgede tercih etmek, diğer ihtiyaçları da karşılaması açısından önemlidir.

 

Mutlaka raflara ve askı sistemine de yer verilmelidir. Aynı zamanda ciddi kolaylık sağlayacak olan kapak içlerinde ya da askılarda LED ışıklandırma tercih edilmelidir. Eğer yeterli alan varsa ortaya aksesuar ve benzeri ürünlerin konulacağı bir ada dolap tercih edilebilir.

 

Giyinme odasında dilediğiniz rengi tercih edebilirsiniz. Eğer sezonun trend renklerinden tercih yapmak isterseniz antrasit veya bej tonlarını tercih edebilirsiniz. Standart ve modası geçmeyen tercihler için ise ceviz tonları, krem tonları tercih edilebilir.

 

Tamamen cam kapaklı bir görünüm, dolap içlerini net göstereceği için dağınık bir görünüme sebep olabilir. Bu yüzden cam kapak tercih edilecekse bile hafif koyu renkte, içeriyi net belli etmeyecek kapaklar tercih edilmelidir. Bu hem düzenli hem de şık bir görünüm sağlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.