HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

EN KULLANIŞLI KOLTUK KUMAŞI HANGİSİDİR?

24-01-2022 17:27
EN KULLANIŞLI KOLTUK KUMAŞI HANGİSİDİR?

EN KULLANIŞLI KOLTUK KUMAŞI HANGİSİDİR?

 

Kenarları sökülmüş dikişler, dolgusu çökmüş minderler, ne olduğu anlaşılmayan lekeler, solmuş anlaşılmayan renkler. Bunlar size bir şeyler hatırlatıyorsa, evinizde kullandığınız koltuk takımı için yanlış bir kumaş tercihinde bulunmuş olabilirsiniz.

İlk olarak mobilyaların tek başına alınması genel bir uyum sağlamazken, toplu olarak alınmasında güzel dekorasyonlara ulaştırabilir sizleri. Haliyle koltuk kumaş seçimi de bu dekorasyonların en önemli parçalarından biri olarak tamamlar.

 Kullanışlıkoltuk kumaşı tercihinde bulunmak sizlere hem ev dekorasyonunuzda sizlere katkı sağlayacak hem de uzun yıllar yeni gibi kullanabilme imkânı sunacaktır. Tabi ki bu konunun ardından akıllara gelen ilk soru, ‘koltuk kumaşlarında hangisi daha kullanışlıdır’ olacaktır. Bu konunun biraz göreceli bir durum olduğunu söylememiz gerekir.

Koltuk takımı satın almadan önce sizde birçok kişi gibi internet üzerinden öncesinde araştırma yapıyor olabilirsiniz. İskeletinden koltuğundan kumaşına kadar detaylı bilgi edinmek isterken, ‘en kullanışlı koltuk kumaşı’ olarak bilinen ve belirlenen bir kumaş, aslında sizin için sandığınız kadar kullanışlı olmayabilir. Çünkü burada asıl olan şey ihtiyaca yönelik kumaş seçiminin yapılmasıdır. Bu nedenle koltuk kumaşı seçiminde kişinin bilmesi gereken tercih etmiş olduğu kumaştan beklentileri olmalıdır. Beklentilerine yönelik tercihler yaptığında kendisi için en ideal kumaşı da bulmuş olacaktır.

Koltuk kumaş seçimi


Koltuk seçimiyle beraber yeni bir yaşam alanına yerleşecek olan çiftlerin koltuk kumaş seçimi de önem arz etmektedir. Bu kapsamda koltuk kumaş seçimi nasıl yapılmalıdır sorusuyla ilgili sizlere detaylı bilgiler sunacağız.

 

Koltuk kumaşları nasıl seçilmeli?

 

Modeline göre koltuk seçiminizi yaparken, gündelik yaşamda kullanıma uygun olan şölin kumaşlardan faydalanabilir. Bu kumaşların diğer kumaşlara göre mukavemet gücü yüksektir ve renginde solma, atma ve yıpranma gibi süreçleri bulunmamaktadır. Alternatif olarak soft kumaşlarda tercih edilebilir. Fakat dayanıklılık gücü bu tür kumaşların da yüksek olmalıdır.

Zarif bir görünüme ulaşmak adına oturma odasında daha soft kumaşlar seçilebilir. Çünkü bu kumaşlar çok daha modern bir görünüm kazandıracaktır.

Koltuk kumaş seçimi yaparken ev dekorasyonuna göre yapacak olanlar seçimlerini yaparken biraz daha dikkatli olmalı gerekmektedir. Örneğin, beyaz ve siyah bir dekorasyon için koltuk kumaş renkleri yine koyu tonlardan tercih edilmelidir. Genelde gri soft kumaşların tercih edilmesi çok daha güzel olacaktır.

 Kumaş seçimi köşe koltuk modellerinde özenle tercih edilmelidir. Elbette evinizin alanına göre tasarlayacağınız bu kumaşlar renkli desenlerden oluşturulmalıdır. Her yılın modasına uygun renkleri tercih ederek yaşam alanlarınıza ayrı bir duruş katabilirsiniz. O halde koltuk kumaş seçimi nasıl yapılmalıdır konusunda ev dekorasyonuna ya da koltuk modeline göre seçim yapmanız gerekecektir.

 

Kullanışlı Koltuk Kumaşı Seçenekleri

 

En kullanışlı uygun kumaş, ihtiyaçlarınızı karşılayan, uygun kumaştır. Bu dolayı yeni koltuk takımları içerisinden tercihinizi yaparken ya da eski koltuklarınızın değişimini yaparken döşenmesini dikkat etmeniz gereken en önemli şey ihtiyaçlarınız olmalıdır. Önerimiz sizlere ihtiyaçlarınızı oluşturan bir liste yapmanız. Bu listeyi yaparken yaşam standartlarınız ve şartlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Evde hayvan beslemeniz ya da küçük çocuğunuzun olması koltuk kumaşı seçiminde belirleyici unsurlar olabilir. Bu nedenlerden ötürü ihtiyacınız olan lekeyi içerisine hapsetmeyecek, silinebilir özellikte türde kumaşları tercih etmeniz gerekecektir.

Kullanışlı Koltuk Kumaşında Olması Gereken Özellikler

 

Mobilya mağazalarından talep edilen en önemli özelliklerden biri koltuk takımınınkullanışlı olmasıdır. Fakat koltuğun modeli konforu ve rahatlığı sağlarken, kumaşın yapısı da temizlikte kolaylık sağlamalıdır. Bu dolayı kumaş seçimi yaparken, lekeyi çabuk bırakabilen ve kolay temizlenebilen kumaş türlü seçimi yapılmalıdır. Doğal kumaşlar bu konuda sizlere temizlikte yardımcı ve dayanıklı olan kumaşlardır. Aynı zamanda sentetik koltuk kumaşları ve keten kumaşları da seçilmesi uygun olan kumaşlar arasındadır. 

 

Temizlik Ölçütü Kaliteyi Belirler

 

İskelet bir mobilyanın kalitesinde ilk ölçüttür. Sağlam bir iskelete sahip mobilya yıllarca dayanır. Diğer önem arz eden kıstas ise koltuk kumaşlardır. Kumaş seçimlerinde özellikle kadın tüketiciler, renk, desen ve temizlik ölçütlerini ön planda tutmaktadır.  En önemli unsurlardan biri kumaş seçiminde kolay temizlenebilmesidir. Gündelik kullanım sırasında  klasik koltuk kumaşları herhangi bir sebeple kirlenebilir, lekelenebilirler. Kullanım süresine bağlı olarak gelişen doğal yıpranma etkilerine de maruz kalabilirler. Bu sebeple kolay temizlenebilir olmaları, her kullanıcı tarafından başta kadınlar olmak üzere dikkate alınıp, önemsenmektedir.

Kaliteli ve Kullanışlı Koltuk Kumaşları

 

Her kuşağın ve zamanın modası olan deri kumaşlar her ne kadar şu an için yerini tay tüyüne bıraksa da kullanılmaya hala devam edilmektedir. Her zaman gösterişli olan ve kullanıldığı alana gerçekten kaliteli ve şık bir görünüm katan deri kumaşların evinizde her mevsim kullanılıyor olması da göstermektedir.

Deri koltuğa alternatif olarak sentetik kumaşlar ve keten kumaşlarda kullanılabilir. Aslında günümüz tüketicileri koltuk alırken bu kumaş türlerine de kısa sürede ulaşmak istemektedir. Ayrıca bu kumaşların ekonomik olduğu bilinmektedir. Son dönemlerde modern koltuk türleri arasında yerini almasından ötürü rağbet görmeyi hala sürdürmekte ve tercih edilmektedir.            

Elbette en kullanışlı koltuk kumaşları hakkında bilgi sahibi olmak için tay tüyünün de ne kadar önemli olduğunu bilmeniz gerekir. Kadifeye benzeyen ancak koltuk takımlarında sıklıkla kullanılan ve karşımıza çıkan bu kumaş türü genel olarak oturma odalarında kullanılmaktadır. Şönil kumaşlar ise Tay tüyüne alternatif olarak gündelik kullanımlarda tercih edilmektedir.

Tay Tüyü Kumaşlar

 

 

Kadifemsi yapısı ve yumuşak dokusu ve ile en çok tercih edilen koltuk kumaşları arasında yerini alan tay tüyü kumaşı, kadifeye benzerliği ile bilinir, ancak ondan daha kullanışlıdır. Göz zevkine hitap eden tay tüyü kumaşı aynı zamanda leke ve kirleri içine hapsetmeme özelliği ile öne çıkan kumaş çeşitleri arasında yer alır.

Tay tüyü kumaş özellikleri nelerdir?

 

Tay tüyü kumaş piyasada en çok satılan ve tercih edilen kumaş türleri arasındadır. Tay tüyünde üç sınıf kalite olarak mevcuttur. Tay tüyü kolay silinebilmesi leke konusunda günlük kullanımına diğer kumaş türlerine göre daha uygundur. Suyun tutunamama özelliği ile dökülen suyu, çayı, kahveyi ve meyve suyu gibi sıvıları direk içine çekmez sıvıyı iter ve kullanıcıya temizleme fırsatı verir. Günlük kullanımda kullanılır salon takımlarında duruşu ve zarafeti kalitesi ile en çok tercih edilenler listesinde yer almaktadır.

 

Kadifeden Daha Kullanışlı, Kadifeye Benzer: Tay Tüyü

 

Son dönemin en çok tercih edilenleri arasında koltuk kumaşları içerisinde tay tüyü oldu. Kadife kumaşa benzerliğiyle ve dokununca bile insanın kendisini iyi hissetmesini sağlaması seçkin koltuktasarımlarında yerini almasını sağlıyor. Çoğunlukla bir koltuğun tasarımını öne çıkaran unsuru kumaşın türü oluyorken, tay tüyü kumaşı tercih etmekteki sebebiniz etkileyici bir görünüm yaratabilmenize olanak sağlamasıdır. Gösterişli bir salon sahip olmak istiyorsanız, koltuk kumaşında seçiminizin tay tüyü olmasını öneririz.

 

Nubuk Kumaşlar

 

 

Lüks döşeme kumaşları olarak da bilinir. Yaşam alanlarınıza renk katmak için kullanabileceğiniz nubuk kumaşlar ayrıca kurumsal projelerde tercih ediliyor. Yine de kişisel kullanımlar için de rağbet gördüğünü söyleyebiliriz.

 

 

Nubuk kumaş özellikleri nelerdir?

 

Tay tüyüne nazaran nubuk kumaşlar pahalıdır. Çok fazla çeşit seçeneğine sahiptir nubuk kumaş. İlk çıkış zamanlarından sonra nubukun çeşitleri bir hayli çoğalmıştır. Jery ve dallas, taşlanmış nubuklar gibi birçok çeşidi mevcut. Piyasada orjinal nubuklar gibi imitasyonları bir hayli fazla mevcuttur. Orijinalleri gibi bire bir imitasyon nubuklar mevcuttur müşteri Orijinal nubuklar maliyetli ve pahalıdır imitasyonlar gibi ucuz değildir. Nubuk deriye benzemesi ve anımsatması sebebiyle ilk çıkan kumaştır. İlk çıkış sebebi deriye benzemesiydi. Şuan ise yüzeyi kadifemsi dokusu olan nubuklarda var. Nubukun orijinalleri en kaliteli  en kullanışlı koltuk kumaşları arasında yerini alabilir. Leke tutmaz silinmesi gayet kolaydır özellikle dallas serisi daha kullanışlı ve diğer orijinal nubuk kumaşlar kullanıldığında koltuk takımını daha ağır gösterir

 

 

Nubuk kumaşlar tay tüyüne nazaran pahalıdır. Nubuk kumaş çeşitleri bir hayli fazladır. İlk çıkan nubuklardan sonra nubukun çeşitleri çoğalmıştır. Taşlanmış nubuklar, Jery ve dallas gibi bir çok çeşitleri mevcuttur. Piyasada orijinal nubuklar gibi çakma nubuklar mevcuttur. Orijinal nubuklar pahalıdır imitasyon gibi ucuz değildir. Nubuk deriyi anımsatan kumaştır ilk çıkma sebebi deriye benzetmeydi şuan dallas gibi kadifemsi dokusu olan nubuklarda var. Nubukun orijinalleri kaliteli ve pahalıdır.

Koltuk Döşemede Şönil Kumaş

 

 

Kumaş yapısı gereği tay tüyü kumaşı gibi kadifeye benzemektedir. Ve koltuk takımları içerisinde çok sık tercih edilen kumaş cinslerinin arasında yer almaktadır. Sürekli kullanılan alanlarda özellikle oturma odası gibi alanlarda, ideal olan İsmini şönil ipten alıyor. Uzun süreli kullanımlarda çok avantajlı olduğu için birçok koltuk takımında şönil kumaş kaplama görmemiz mümkün. Dokumasının sıkı olmasından dolayı oldukça beğenilen bu kumaş kaliteli olduğundan dolayı kalabalık ailelerin seçimleri için uygun bir kumaş türü olacaktır.

 

Popüler kumaşlar: Keten ve Sentetik

 

 

Ekonomik oluşundan dolayı daha çok yazlık evlerde kullanılan sentetik koltuk kumaşı modern koltuk takımlarında daha çok karşımıza çıkmaktadır. Bu iki kumaş türü kullanışlı koltuk kumaşı seçenekleri arasında oldukça popülerler. Özellikle yazlık evler için ketenin ve sentetik kumaşın en ideal koltuk kumaşları olduğunu söylemekte fayda var. Keten kumaşın eve verdiği rahatlık ve estetik duruşu birçok evde karşımıza çıkmaktadır. Yazlık evler ve yazın farklı bir koltuk kumaşı kullananlar için oldukça iyi bir seçim olacak. Keten koltuk kumaşları terletmeyen doğal iplikten yapılan kumaş türüdür. Ayrıca keten karışımlı kumaşların da kullanılan mobilyalarda terleme yapmadığı biliniyor. Bu özelliği sayesinde yazın daha çok tercih edilen kumaş türlerinin arasında yerini alıyor ve koltuk takımları arasında keten kumaşların ve keten karışımlı kumaşların kullanımı rahat ve kolay bir kullanım sağlıyor.

 

 

 

 

 

Keten kumaş özellikleri

           

Keten kumaşlar daha çok spor koltuklarda ve demonte tarzı takımlarda kullanılır. Sabit koltuk takımlarında keten kumaştaki leke sıkıntı yaşatır. Keten kumaş silinebilir kumaşlar arasında değildir daha çok yıkanabilir kumaştır. Keten kumaş dokuma olduğu için fermuarlı tak çıkar olduğunda yıkabilir olması gerekir. Keten kumaş da kaliteden kaliteye değişir ucuzları vardır pahalıları vardır. Kaliteli bir dokuma keten kumaş leke konusunda ucuzları kadar sorun çıkarmaz piyasada çoğu ucuz takımda keten kumaş vardır Nedeni ise ucuzları kullanıldığı için fiyatları da ucuzdur. Keten kumaşlar daha çok balkon takımı, spor koltuk takımları, bahçe ve dış mekânlarda kullanılır.

 

Derinin Kumaş Özellikleri

 

Evet deri Koltuklar bulundukları konumu oldukça zengin ve gösterişli hale getirmektedir. En başta geniş chester koltuklara en çok yakışan kumaş türü diyebiliriz. Gösterişli ve rustik ev dekorasyonu yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında kesinlikle deri kumaş yer almaktadır. Fakat her mevsim aynı kullanım rahatlığını gösteremediğinden dolayı talepler azalmıştır. 5 yıl öncesine kadar çok daha yoğun şekilde kullanım söz konusu idi. Fakat şimdilerde yerini tay tüyü kumaşa bırakmaya başladı. Buna rağmen gösterişli koltuk takımı isteyenlerin gözdesi idi. Diğer koltuk kumaşlarına göre deri koltuklar tercih açısından sadece evlerde tercih edilmiyor. Toplantı salonları, ofislerde koltuk takımlarını genelde deri olarak görmemiz mümkündür.

 

Baby face kumaş özellikleri

 



 

Baby face kumaş da kadifemsi bir kumaştır diğer kumaşlara göre el izi biraz daha fazladır. Renk konusunda daha canlıdır dokusu yumuşaktır. Kalite kalite değişmektedir. Baby face özellikleri silinebilir olmasıdır leke tutmaz ve silinmesi kolaydır sweet kadife diye de isimleri değişir. Özellikle kapitone olan koltuklarda kullanılır. Baby face kumaş ın el izi bırakması yüksektir diğer kumaşlara nazaran daha çok el izi bırakır kullanışlı bir kumaştır tabi ki birinci kaliteleri.

 

 

Piyasada şönil kumaş, dokuma kadife, flok püskürtme ve suni deri gibi bir çok kumaş türü mevcuttur. Anlayacağınız en kullanışlı koltuk kumaşı hangisi dediğimizde kalitedir diyebiliriz. Ucuz kumaşlardan yapılan bir çok ucuz takım vardır sonrası hüsrandır. Şunu unutmayın; silinebilir kumaşlar yıkanmaz. Her kumaş türü yıkanmaz. Her kumaştan leke çıkmaz silinebilir kumaş yıkanmaz. Yıkanabilir kumaşta silinmez.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.