HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bahçe Mobilyaları ile ilgili bilinmesi gerekenler

09-04-2022 11:49
Bahçe Mobilyaları ile ilgili bilinmesi gerekenler

 

Nemli olmayan ortamda muhafaza etmeniz daha doğru olacaktır.

Bahçe mobilyalarınızı uzun süre kullanmayacaksanız nemli olmayan kapalı bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Nemli ve rutubetli ortamlar mantar ve küf oluşumunu hızlandırdığından ürününüzün yüzeyi zarar görebilir. Su ve güneş ışığına dayanaklı örtü kullanın.

Bahçe mobilyalarınızı uzun süre kullanmayacaksanız ve açık alanda bırakmanız gerekiyor ise su ve güneş ışığına dayanıklı örtü kullanın. Bu sayede bahçe mobilyalarınız sürekli güneş ışınlarına maruz kalmayacak ve daha uzun ömürlü olacaktır. Ateşten ve ısıtıcılardan uzak tutun.

Hangi Kumaşlar Neden Ve Nasıl Seçilmeli?

Pamuklu

Pamuk yaygın olarak kullanılan bitkisel kökenli doğal bir elyaftır. İç mekan mobilyalarında ağırlıklı olarak kullanılan pamuklu kumaş dış mekan mobilyalarında çok tercih edilmemektedir. En önemli sebebi pamuk gibi doğal elyafların sentetiklere göre daha emici özelliğe sahip bir kumaş olmalarıdır.


 

Olefin

Olefin petrol bazlı sentetik bir kumaştır. Pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Doğal yollardan elde edilen elyaftan üretilen kumaşlara göre dış mekanlarda kullanımı daha rahattır. Kuvvetli neme ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır. Çok bilinen bir kumaş olmamasına rağmen kumaş bilgisi olan kişilerin en sık tercih ettiği kumaş çeşidi olefin kumaştır.


 

Polyester

Polyester de olefin gibi petrol bazlı sentetik bir kumaştır. Rattan bahçe mobilyalarında genellikle polyester kumaşlar tercih edilmektedir. Polyester kumaşlar doğal elyaftan üretilmektedir. Diğer kumaş türlerine göre daha çabuk kurur, daha kolay temizlenir. Üretim sırasında teflon maddesi ile kaplanmış kumaşın su tutmama özelliği artar

Bu sebeple rattan bahçe mobilyalarında sık olarak dokunmuş ve teflon kaplanmış polyester kumaşlar kullanılmalıdır.


 

 

Keten

Keten bir bitkinin gövdesinden elde edilen doğal bir elyaftır. Ketenli kumaşlar oldukça dayanıklıdır ve içinde havayı saklı tutmaz. Fakat su emici özelliği nedeniyle dış mekan ürünlerinde çok tercih edilmezler.
 

 
 

Akrilik

Akrilik kumaş türü de polyesterden üretilen sentetik bir kumaş türüdür. Dış mekan şartlarına uygun, kuvvetli güneş ışıklarına dayanıklı, çabuk kuruyan ve kolayca temizlenebilen bir kumaştır.


 

Bu ve bunun gibi birçok bilgi için EVAÇ BLOG sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.