HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mobilya’da Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

28-01-2022 11:10
Mobilya’da Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yaşam alanı dekorasyonunda ya da ofis iç mekân tasarlarken renk uyumu, hem konforu ve rahatlığı hem de estetik algıyı büyük ölçüde etkileyen konulardan biridir. Yaşam alanınızı dekore ederken dikkat etmeniz gereken başlıca konulardan biri de mobilyalarınızda seçmiş olduğunuz renklerdir. Özellikle mobilyaları ön plana çıkaran temel öğeler arasında tasarımları kadar renkleri de yer almaktadır. Hangi odanızı dekore etmek isterseniz ona uygun olacağını düşündüğünüz özelliklerde ve renklerde mobilyalar kullanmaya çalışın. Yalnız birçok kişi mobilya seçiminde renk detaylarına yeteri kadar önem vermemekte ya da bu detayları nasıl kurgulayacağı hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değildir.

Temel mobilyalar arasında yer alan koltuk, renk tonlarının tercih edilmesinde, odada yer alacak olan aksesuarlar ve diğer mobilyaların büyük ölçüde önemi vardır. Örneğin perdelerin rengi, duvar rengi, sehpa ve halı gibi mobilyaların renkleri de bir bütün olarak bakıldığında büyük önem taşımaktadır. Mobilya renk seçimi küçük odalar için farklı bir konu başlığı yaratırken, büyük ölçüye sahip odalarda kullanılması ve tercih edilmesi gereken temel renkler de farklılık göstermektedir.

Mobilya’da Renk Uyumu

Yaşam alanınız veya iş yeriniz olsun, içerisinde mutlu ve huzurlu yaşayabilmek için renk tercihi yaparken mobilyalarınızda kendi isteklerinizi ön planda tutmanızı tavsiye ediyoruz. Dolayısıyla en başta bu uyarıyı dikkate almanızda fayda var. Sırf tercih ettiniz renkler arasında uyum var diye beğenmediğiniz ve sizi rahatsızlık veren bir renkte mobilya satın almamanızı tasfiye ediyoruz. Bununla beraber böyle yaptığınız seçimlerde ilerleyen zamanlarda oda da sizi huzursuz edecek detaylar gözünüze çarpacaktır. Bu sebeple huzur verici bir ahenk yaratmanın dışında iç mekânı daha karanlık veya daha aydınlık göstereceğini düşündüğünüzmobilya renklerinitercih etmeye özen göstermelisiniz. Uyum içinde olamayan renklerdeki mobilyaları da birbirleri ile kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Sevdiğiniz Renkler Hangileri?

Sevdiğiniz renklere dair başta en sevdiğiniz renkten başlayarak bir liste oluşturun. Örneğin en sevdiğin renk füme rengi… Koltuklarınızı füme rengi seçmek zorunda değilsiniz, ama salonun iki duvarını füme rengine boyamak iyi bir başlangıç olabilir.

 

Hangi Renkleri Tercih Ettiniz?

Ev dekorasyonu yaparken çoğumuz sınırsız bir bütçeye sahip değil. Bunun anlamı zaten birkaç yeni unsuru bir araya getirip sahip olduğumuz şeylerle ortamı yenilemeye çalıştığımız anlamına geliyor.Bu sebeple koltuk renginin seçimi yaparken biraz da mevcut dolap, mobilya, tezgâh ve döşeme gibi unsurları da göz önünde bulundurmalıyız.Ortamda mevcutta olan hangi renkler ve hangi alt tonları tercih edilmiş? Granit gri dolapların olduğu bir ortamda kahverengi koltuklar birbiri ile uyumlu olmayacaktır. Ancak açık griye dönük ve beyaz eşyaların, buna uygun yer döşemelerinin olduğu bir ortamda, birçok modern rengi kullanabilme şansına sahipsiniz. Hayal ettiğiniz göz alıcı füme rengi koltuk takımı modelini bile…

Nasıl Hissetmek İstersiniz Kendinizi?

Yaşam alanınız da kendinizi huzur dolu ve sakin hissetmek ister misiniz? Belki de bolca kontrast ile canlı hissetmek? Ya da şehirli ve modern hissetmek daha iyi bir fikir olabilir. Her zaman olmasa da renkler çoğu zaman istediğiniz hissi elde etmeniz de büyük rol oynar.

Renk çeşitliliği gözünüzü korkuyorsa veya ortamda kendinizi temiz ve modern hissetmek istiyorsanız, büyük olasılıkla tek bir renk düzeni ile devam etmek isteyeceksiniz.

Monokromatik, aynı rengin farklı tonlarını ifade eder. Son zamanlarda bu tip dekorasyon stilini tercih edip benimseyen kişi sayısı bir hayli fazladır.

Koltukta Renk Uyumları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Renk uyumuya kalamak için koltuk döşemesinde dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta vardır. Bu sayede tarzınızı yansıtan albenili ve şık koltuk, halı uyumu yakalayabilirsiniz.

·Öncelikle hangi renkleri kullanmak istediğinizi ve hangi renkleri sevdiğinize karar verin ve bu renklerden uyumlar sağlayıp oluşturarak seçim yapabilirsiniz.

·Eğer koltuk takımınıza uygun halı seçiminde bulunmak istiyorsanız muhakkak renk uyumlarını dikkate almanız gerekmektedir.

·Renkler her zaman insan psikolojisi üzerinde etkiye sahiptir. Kendinizi nasıl hissetmek isterseniz o renk seçimini de o tonlarda yapın.

·Halı ve koltuk takımı uyumunda özellikle aynı renkleri tercih etmemeniz gerekir. Aynı tonlar bulunulan ortamı sıkıcı bir atmosfer haline getirebilir.

·Koltukta renk uyumu yakalamaya çalışırken aynı zamanda rahat ve ferah bir alan oluşturmak istiyorsanız tercihinizi uyuma göre bahar renklerinden yana kullanmanız gerekir.

·Eğer koltuklarınız gri ise mor halı, koltuklarınız mor ise gri halı, uyumu şıklık ve asillik katacaktır.

·Son dönemlerde ev modasında trend haline gelen koyu yeşil küf yeşili olarak bilinen koltuklarınızda ise istisnasız hardal sarısı halılar adeta bir bütünlük zarafet sağlayacaktır.

·Dekorasyonda spor tarzı sizin kişiliğinizi yansıtıyorsa bordo koltuklarınızı siyah, beyaz ya da gri gibi tonlarda halı ile kombin yaparak tamamlamak oluşturduğunuz dekorasyonunuza tarzınızı yansıtabilirsiniz.

·Beyaz -siyah uyumu istisnasız her dönemde popüler olmuştur. Yaşam alanınızın dekorasyonunda da beyaz ve siyahın asilliğini kullanmaktan kaçınmayın. Bir de kırmızı tonlarını kullanırsanız harikulade bir uyum olacaktır.

·Koltuklarınız desenli renklere sahip ise halınızı koltuğunuzun desen renginden düz olmasını tercih etmeniz daha tamamlayıcı olacaktır.

 

 

 

Klasik Koltuk Takımında Renklerin Önemi

Klasik koltuk takımı seçimiyaparken üzerinde özellikle en çok durulan ve en çok zaman harcanan durum renklerin belirlenmesi sırasında oluyor. Klasik koltuklar işlemeleriyle, üretimlerinde kullanılan malzemelerle, kesimleriyle, kısacası tüm tasarım özellikleriyle birlikte renkleri ile değerlendiriliyorlar. Önemli ölçüde karar belirleyen birçok unsur olsa da nihai kararı almaya neden çoğunlukla renkler oluyor.Klasik koltuk tercihinde renkleri kadar çok etken ki, bu renkleri gördüğümüz zaman doğrudan klasik koltuklarını hatırlamamıza sebep oluyor. Klasik koltuk takımlarına belli başlı renkleri yakıştıramıyoruz. Fakat kimi zaman dikkatsizce hataya sebep veriyor,klasik koltuk takımı seçimi yaparken renklerin üzerinde yeterinde dikkat ve önemi vermiyoruz.

Ayrıca daha başlangıçta iken de bir yanılgının altını çizip hatayı düzeltmekte fayda var. Klasik koltuk takımları çoğunlukla koyu tonlardan tercih ediliyor. Fakat bu bir sınırlama değil. Ne yazık ki klasik koltuk seçimi denince akla ilk ve en çok koyu renkler ve ahşap renkleri geliyor ve hatırlanıyor. Bazı bir takım ana kalıplaşmış renklerin klasik koltuklarla özdeşleştiği doğrudur. Bunun sebebi klasik stilin belli başlı karakteristik özelliklere sahip olmasından kaynaklıdır. Bundan dolayı klasik koltuk takımlarının renkleri koyu renklerle ve ahşap tonları ile sınırlandırılmış değil. Canlı renkleri de tercih edebilirisiniz, Fakat bu durumda klasik koltuk takımı seçimi için tavsiye edilen başlıca renklerle kombine edebileceğiniz canlı renkleri tercih etmeniz gerekir.

 

Salon Koltuk Takımında Renklerin Önemi

 

Yerini değiştirmek istediğimiz zaman bile salonda koltukların başkalarının fikirlerine ihtiyaç duyarız. Kendi bakış açımızın onaylandığını bilmek ya da farklı bir bakış açısı bizim için her zaman önemlidir. Bu konuda birilerinden destek almak isteriz. Örneğin koltuğun yanına o saksı ne kadar güzel olmuş veya o koltuk oraya pek olmamış o gibi sade ve basit bit cümle bile kendimizi daha iyi hissetmemize sebep olur.

 

Ev dekorasyonu sırasında özellikle de salon dekorasyonları sırasında bu tarz dışarıdan gelen yorumlar önemlidir Sebebi ise salonlarımız bizim dış dünyaya açılan kapılarımızdır, Yaşam alanlarımız hayatlarımızın görücüye çıktığı vitrinleridir. Tüm bu salon dekorasyonu sırasında en çok yardıma ihtiyaç duyulan daha doğrusu farklı gözlere ve fikirlere ihtiyaç duyduğumuz konu ise salon koltuk takımlarına renk uyumunun sağlanması konusudur. Bu renk uyumu hem salon içerisindeki koltuklar ile sandalyeler veya berjerler arasındaki uyumu sağlama hem de alan içerisinde yer alan birden fazla koltuk olması durumunda bu renk uyumunu kapsamaktadır. Hayatımızın keyifli zamanlarını geçirdiğimiz salonlarımızın hem şık ve zarif hem uyumlu hem de estetik açısından tamamlayıcı ve yeterli olmasını isteriz.

 

 

 

 

Renk Seçimi Oturma Grubunda Nasıl Yapılmalı?

Yaşam alanında kullanılan oturma grubu çok daha estetik ve işlevsel hale gelmesi için önemli bir imkân sunuyor. Fakat oturma grubu seçimi yaparken belirli noktalara dikkat etmek gerekiyor. En başta oturma grubunda renk seçimi nasıl olmalıdır sorusu büyük önem taşıyor.

Oturma Grubunun Renk Seçimi Nasıl Yapılır?

Oturma grubu renkleri Her zaman kullanıcılarına özel bir kullanım imkânı verecek olan ve şık görünümünü koruyacak olan kırmızı ve tonları, canlılığı ve dinamik yapıyı yaşam enerjisini temsil etmektedir. Bu sebepten ötürü Oslo gibi modeller sayesinde kırmızının en naif ve zarif halini oturma alanınızda kullanarak çarpıcı görünümleri çok daha kolay bir şekilde elde edebilmeniz mümkün.

Ciddi ve Şık Tasarım

Ciddi bir görünüme sahip olmak istenler için ise siyah tonları ve koyu kahverengi öne çıkıyor.Oturma grubu renk tercihi için ve yoğun dinamizmi ve ciddiyeti bir araya getiren siyah ve kahverengi tonları, bu sayede bulunduğu ortamın hareketlenmesine de neden oluyor. En başta misafirlerinizin üzerinde çarpıcı bir etki yaratmak istiyorsanız bu tonlar sizlere büyük yardım sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.