HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Koltuk Takımı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır

29-12-2021 12:07
Koltuk Takımı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır

Her evin istisnasız ihtiyaç duyduğu koltuk takımları ev dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası. Tabi koltuk takımı seçimi yaparken bazı püf noktaları gözden kaçırmamak gerekiyor. Çünkü kumaşıyla ve tasarımıyla salonlarınızı süsleyecek koltuk takımlarının hem kullanışlı olması hem de dayanıklılığıyla uzun yıllar evlerinizin bir köşesini kaplamaya devam etmeli. Peki, koltuk takımı seçerken nelere dikkat etmeliyiz. Dilerseniz sorumuzun yanıtını hep birlikte arayalım. Öncelikle oturma takımının yer alacağı salonun veya odanın büyüklüğü mutlaka önceden bilinmek durumundadır. Bunun nedeni tercih edeceğiniz takımın odanıza tam olarak sığamayabileceğidir. Dolayısıyla yeni bir koltuk takımı arayışına girdiğinizde elinizde takımın yerleşeceği salon ya da odanın tam ölçülerinin olmasında büyük yarar bulunuyor.

En Uygun Koltuk Seçimi Odaya Göre Yapılandır

 

Dekorasyon tercihlerinde genellikle yapılan hataların başında salon duvarlarının rengi ve odanın konumuna en uygun koltuk seçimi yapılmaması geliyor. Bu nedenle özellikle girinti ve çıkıntıların dikkate alındığı bir seçim yapmanız gerekecektir. Sözgelimi odada binanın yapısından kaynaklı kolonların bulunması durumunda takımın yerinin bu yapıya göre değişikliğe neden olacağı unutulmamalıdır. Dolayısıyla oda içerisine dağılımı nasıl yapmanız gerektiğini önceden hesap etmeniz, seçiminizde büyük kolaylık sağlayacaktır. Elbette odanın rengi de önemli bir başka kriter olarak karşımıza çıkıyor. Örnek vermek gerekirse koyu tonlarda bir duvar boyasına sahipseniz aynı tonlara yakın koltuk seçimi maalesef odanın olduğundan daha karanlık gözükmesine neden olacaktır. Bu nedenle koltuk rengi seçimi zıt renklerle kombine edilerek daha verimli bir tercih yapmanız mümkündür.

Dayanıklı Koltuk Takımı Seçmelisiniz

 

Tabi uzun yıllar misafirlerinizi ağırlayacağınız dayanıklı koltuk takımı seçiminiz için birkaç tavsiyemiz olacaktır. Örneğin koltuk konstrüksiyonu Gürgen, Ceviz veya Kayın Ağacı olan modelleri tercih edebilirsiniz. Bu ağaçlar çok uzun yıllar sorunsuz şekilde kullanılabiliyor ve en kaliteli mobilyalar saymış olduğumuz malzemeden üretiliyor. Ayrıca koltuk kumaşı ve koltuğun ortopedik özellikler taşıması her anlamda sizlere ekstra konfor sağlayacaktır. Hiç kuşkusuz kolay temizlenebilir olması bir başka önemli özellik. Bunun dışında estetik görünümü tamamlayan metal ayaklı oturma grupları yine tercih listesinde yer verilebilecek modeller arasında bulunuyor. Her yönüyle mükemmel koltuk takımı seçimi yapmak istiyorsanız danışmak istediğiniz tüm konularda bizlere ulaşabilirsiniz. Dekorasyon uzmanlarımız sizleri en doğru tercihi yapmanız için yönlendirecektir. Uzmanlarımıza iletişim linkinden ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.